Åk på mamma-spa på konferenshotell

20 juni 2022 william eriksson

editorial

Du som är stressad småbarnsförälder bör se upp. Särskilt om du misstänker att du lider av sömnbrist. Det är fullt möjligt att gå in i väggen bara av de påfrestningar hemmalivet erbjuder när små barn är inblandade. Om du dessutom jobbar samtidigt ska du se till att ta ordentliga pauser i vardagslivet emellanåt.

Ofta räcker det inte med att gå och lägga sig och vila i sin säng. Särskilt inte när det är barn inblandade. Att “mamma är trött” är sällan anledning nog att avstå från att komma och dra i en tå eller två. Mammor och pappor får inte lämnas i fred. Det är en naturlag. Tur att det finns konferenshotell med bra spa att fly till.

Slipp egna och andras barn på konferenshotell

Väljer du ett konferenshotell som platsen för din rymmarhelg kan du dessutom vara relativt säker på att inte behöva ha med andras barn att göra heller. Dessa anläggningar brukar nämligen sällan verka särskild lockande för barnfamiljer som vill ta med sig barnen på resan.

Men det vill inte du. Ta med dig barnen, alltså. Den här helgen handlar om att du ska få paus och återhämta dig ordentligt. Då gäller det att vara egoistisk. Och ensam. Ta med dig en bok och en dator och låtsas att du är tillbaka i ditt gamla flickrum med alldeles för mycket tid och alldeles för lite att göra. 

 

spa

 

Bättre ta en kort paus nu än att behöva ta en lång paus senare

När det gäller att planera tid för återhämtning finns ingen tid att förlora. Det är nu det gäller, särskilt om du redan börjat märka av symptom på att du riskerar att drabbas av till exempel utmattning. Håll ögonen öppna och lyssna på din kropp. 

Du som tänker att du inte hinner med en återhämtningshelg på spa, kan svara på följande fråga: Hinner du med att vara sjukskriven i ett halvår eller ett år? Sannolikt inte, om du tvekar inför att “tappa” en helg. För du tappar inte den där helgen. Du vinner den. 

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?