Ansiktsmasker kan göra allt från att behandla problemområden till att återfukta

23 februari 2021 Cecilia Olsson

Ansiktsmask är produkten inom hudvård som verkligen kan ge hyn precis vad den behöver. De kan hjälpa till att behandla allt från oren hy till pigmentförändringar. Det behöver dock inte enbart vara då problemen uppstått som det är dags att plocka fram ansiktsmasken, lägg en fuktgivande mask en gång i veckan så får huden riktigt goda förutsättningar att må bra. 

Välj en mask med rätt egenskaper 

Det finns en uppsjö av olika ansiktsmasker som alla har sina goda egenskaper. Man kan använda allt från en klassisk kräm till ark som är indränkta i serum. Vilken man ska välja handlar delvis om vad man föredrar men främst om vad masken kan göra för huden. Många masker har flera goda egenskaper och de kan till exempel rengöra samtidigt som de verkar aktivt mot ett problem.

Följ alltid instruktionerna 

Det är inte ovanligt att masker innehåller aktiva ingredienser som till exempel AHA-syra, retinol eller niacinamide som kan ge synliga resultat på problemområden. Det är dock viktigt att inte överanvända dessa masker eftersom det blir påfrestande för huden om de används oftare än vad det är rekommenderat. Var därför alltid noga med att följa de instruktioner som finns angivna på produkten. 

Multi-Masking är ett effektivt sätt att behandla huden

Har man blandhy eller vill punktmarkera olika problemområden så kan man använda sig av olika ansiktsmasker. Multi-Masking är ett effektivt sätt att behandla olika besvär samtidigt. Man använder sig helt enkelt av olika ansiktsmasker på olika delar av ansiktet. Till exempel kan det vara effektivt för någon med blandhy att använda en djuprengörande ansiktsmask i T-zonen och en återfuktande mask på övriga partier i ansiktet.

Ansiktsmasker för alla 

Hos Sephora hittar man ansiktsmasker för olika behov och hudtyper. Oavsett om man behöver boosta ansiktet med massor av fukt eller om man vill behandla ett problemområde, till exempel rynkor eller rodnad, så hittar man ansiktsmaskerna som kan göra jobbet hos Sephora. 

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?