Är det dags att göra bokslut?

20 maj 2019 jonas olsson
Är det dags att göra bokslut?

Det kan kännas skönt att få koppla av från allt vad bokföring och bokslut heter. Om man anlitar en allsidig redovisningsbyrå kan man även slippa allt från fakturering till betalningsfiler. En företagare vill ju gärna ha insyn i sitt bolags resultat, men det kan vara lönande att låta en sakkunnig person sköta jobbet. Det finns många lagar och regler att följa, och dessutom kan man få rådgivning och tips om avdrag och avsättningar man kan göra. Revisorer håller sig löpande uppdaterade om nyheter i skattelagstiftningen och har full koll på vad som krävs enligt bokföringslagen.

 

Rådgivande juridik i personalfrågor

Att skriva anställningsavtal och hantera frågor om arbetsrätt och uppsägningar kan man få hjälp med av en bokföringsbyrå. Förutom vanliga lönekörningar hanterar de kontrolluppgifter och sköter rapporteringen till Fora och Collectum. Du får hjälp med vad du vill, så att du helhjärtat kan ägna dig åt ditt företags kärnverksamhet.

 

Gör delar av bokslutet om du vill

Bokslutsarbetet består av många delmoment, och kanske vill du göra några av dem själv. Från administrationsprogrammet tar du lätt ut balansräkning, resultaträkning, kundreskontra och leverantörsreskontra. En dagbok och en huvudbok brukar revisorn vilja ha. Checkkontot ska avstämmas. Du begär en engagemangsspecifikation från banken på alla dina konton, som ska stämma mot bokföringen. Kostnader och intäkter periodiseras, dvs. det är bara det som avser räkenskapsåret som ska vara med i bokslutet. Har du brutet räkenskapsår får du kolla hur stor del av en årsfaktura som ska räknas med. Personalens intjänade semesterdagar och mycket annat ska också noteras. Ja, det går ofta fortare att lämna bokslutsarbetet till proffs.

 

Brett nätverk till din hjälp

Revisorer har ett brett nätverk och har ständigt kontakt med jurister, myndigheter och annat ekonomifolk. Du får hjälp oavsett om du vill starta ett företag, utveckla det eller lägga ner det. Och alla dina bokslut blir effektivt gjorda av de som faktiskt gillar redovisning.

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?