Att utvecklas i förskola i Malmö

15 februari 2021 william eriksson

I det alltid lika spännande jobbet som förälder ingår att skapa de bästa förutsättningarna för barn. Det handlar ofta i vardagen om det självklara och uppenbara. Vi talar mat och kläder, sömn, lek och trygghet. Villkorslös kärlek och lagom uppmärksamhet. Därefter börjar lärandet.

Lärande är ett livslångt tillstånd och är inte enbart skolarbete och studier. Barn lär av precis allt. Attityder och hur man beter sig mot andra likaväl som kunskaper om matematik, naturen eller läsning. Den barnet blir som vuxen lägger man grunden till mycket tidigt. Därför är det väl värt att välja rätt redan då det är dags för förskola i malmö.

 

En enkel och självklar pedagogik

Naturen är inte enbart en dekoration utan förutsättningen för våra egna liv på jorden. Detta är ett utomordentligt bra skäl för att välja en förskola med en pedagogik som utgår från naturen. När våra barn lär sig att vara rädda om djur och natur lägger vi grunden för en livslång kärlekshistoria. Det börjar redan i förskolan.

I en förskola baserad på respekt för natur och djurliv anpassar man ständigt verksamheten till den omgivande naturen och till de skiftande årstiderna. Barnen vistas ute så mycket som möjligt och använder naturen för lärande och roliga aktiviteter. Lärare och övrig personal deltar aktivt och står för ett positivt ledarskap.

 

En miljö för lek och lärande

Där barnen själva får delta blir resultaten positiva. När barnen odlar grönsaker blir resultaten också goda och roliga att äta. Där vandringar leder till grillning och kojbyggen blir rörelse och aktivitet något positivt.

Samstämmiga rön säger att barn lär genom en blandning av praktik och teori. Barn i en bra förskola lär mer än bara teoretiska kunskaper. Barn i en förskola med intelligent pedagogik lär sig samarbete och hur man visar hänsyn. Helt enkelt en idé och en investering för framtiden.

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?