Behöver ni hjälp med trädbesiktning i Malmö?

17 september 2021 william eriksson

Det är viktigt att den natur vi har runt omkring oss är frisk och stark. Vi har mycket träd i vårt avlånga land och vi bör se till så att de alla är friska och fria från angrepp. För att göra det kan man be en duktig arborist om hjälp. De har hand om allting som har med träd att göra. 

För att få veta hur ett träd mår på riktigt, förutom att bara titta på det, så kan man göra en besiktning av trädet. Om ni behöver hjälp med trädbesiktning i Malmö kan ni kontakta exempelvis https://www.aliasarborist.se/traedbesiktning/traedbesiktning-malmoe.

För att få veta exakt hur ett träd mår så behöver man göra en trädbesiktning. Det är alltså arboristen som gör det. Det görs för att se ifall trädet har fått någon sjukdom eller om det är angripet av någon typ av röta. Om ett träd är sjukt kan det behöva fällas ned. Detta för att inte skada andra träd eller byggnader som ligger runt omkring. 

Arboristen sköter trädbesiktningen

Det är inte alltid som ett träd behöver tas bort om det skulle visa sig ha någon sjukdom eller liknande vid en trädbesiktning. Det kan också finnas andra saker man kan göra för att trädet ska bli friskt och starkt igen. Men ibland är en trädfällning det som krävs för att inte andra träd ska bli sjuka. 

När ett träd besiktas av en arborist så går hen igenom trädet från topp till tå. Hela kronan och stammen ända ned i backen kollas igenom och det tas ibland olika tester för att se hur trädets hälsa ser ut. 

Om ni misstänker sjukdom eller något annat fel på ett träd i er trädgård kan ni kontakta arboristen för en genomgång av det specifika trädet. Kanske kan det vara så att hen kan göra något för trädets hälsa?

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?