Besök en ögonläkare i Stockholm

10 maj 2022 Jenny Olsson

editorial

Att kunna använda sina ögon på rätt sätt och att se skarpt är viktigt för vårt välmående. Att gå runt med ett obehandlat synfel är onödigt då det skapar obehag som inte behöver finnas. När man inte ser skarpt, oavsett om man är när- eller långsynt så spänner man ofta ögonen vilket leder till spänning i nacken och som kan skapa både yrsel och huvudvärk.

Därför är det viktigt att gå och kontrollera sin syn om man misstänker att man har ett synfel. Idag finns många bra hjälpmedel för de som har ett synfel. Linser finns i ett stort urval och i glasögon kan man till exempel välja progressivt glas om man har brytningsfel. Men ibland kan både linser och glasögon vara i vägen och resultera i att man inte känner sig bekväm med dem.

Glasögon kan till exempel vara i vägen när man arbetar eller ska utöva vissa typer av träning. Linser kommer kanske mer till sin rätt då men kan istället leda till att man får torra ögon, speciellt om man vistas på kontor, i butiker eller andra miljöer där luften ofta är torr. Det torkar ut ögonen som kan leda till att linserna skaver eller till och med gör att synen blir suddig. 

Ögonläkare Stockholm

Alternativ till linser och glasögon 

Ett alternativ är att utföra en ögonlaserbehandling. Då slipper man använda vare sig glasögon eller linser. Ingreppet som sker snabbt är ofta ganska skonsamma även om det kan ge visst obehag efter. Dock brukar det avta snabbt samtidigt som man kan ta både värktabletter och ögondroppar som avhjälper smärtan. Lara Medical Clinic i Stockholm är en klinik som utför de skonsamma ögonlaserehandlingarna LASEK.

Här tar de emot patienter mellan 20 och 45 år, med både mindre och större synfel. Att göra en ögonlaserbehandling brukar vara en lättnad för många, då de korrigerar synen och tar bort synfelet och de därmed kan leva lite enklare. 

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?