Då amningsinlägg är att föredra

02 november 2019 Linda Edgarsson
Då amningsinlägg är att föredra

Älskade små barn, det ljuvligaste vi har. Den käraste skatt en människa kan få. En skatt som vi vårdar mer än vårt eget liv, något vi utan tvekan skulle gå i döden för. Dessa små skatter ska i de första månaderna av sina liv ammas (eller om de matas med flaska), men här handlar det om de som valt att amma sina små. Amning är ett kapitel för sig och skiljer sig lika mycket åt som förlossningar gör. Vissa går igenom det utan problem medan andra kämpar med komplikationer och såriga bröst. Mjölkstockning, skavsår och feber kan emellanåt avlösa varandra som ett löpband. När det blir bekymmer finns det många hjälpmedel att ta till.

Ett hjälpmedel är amningsinlägg som du som ammar lägger i bh:n. Amningsinlägg är tänkt att fånga upp den bröstmjölk som läcker. Många har bekymmer med att det i tid och otid kommer en skvätt trots att barnet inte ska äta, detta är frustrerande och känns ofräscht. Hur många av er ammande mammor har inte gått runt med intorkade mjölkfläckar på tröjan? Hur många av er mammor har inte vaknat i en mjölkpöl i sängen som gått igenom ner i madrassen? När det lilla barnet skriker hinner ofta mjölken börja spruta innan du hunnit få den lille till bröstet.

Ja, anledningarna till att använda amningsinlägg är många. Det skall dock höjas ett varningens finger när det gäller dessa inlägg – gå aldrig runt i blöta amningsinlägg, att låta ammande bröst vila mot kall och blöt produkt kan ge mjölkstockning eller andra typer av besvär. Byt dem gärna efter varje nytt amningstillfälle så att du är torr och skyddad genom dagen. Dessa Amningsinlägg är även utformade så att eventuellt såriga bröst inte fastnar i inlägget och blir besvärliga att avlägsna då det är dags för den lille att äta.

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?