Den perfekta gräsmattan

26 april 2019 Mikael Barani
Den perfekta gräsmattan

Den perfekta gräsmattan. Finns den?

Hur det än må ligga till med svaret på den frågan så hindrar det oss inte från att lägga ned mycket tid, energi och pengar på att skapa en frodig och grön yta runt våra hus.
För vem vill inte att det ska se inbjudande ut att komma på besök?
Och visst är den obetalbar: Den där känslan av att se våra barn bada vattenspridare, på just den gräsmatta som vi med möda har jobbat på för att den ska bli så fin och grön som den är.

Naturligtvis finns det genvägar till den perfekta gräsmattan: En gräsmatta på rulle. Nej, nej, det är inte samma sak som fusk, utan det är en genväg. Orkar man inte med det omfattande arbetet som en snygg gräsmatta kräver så kan Turfman komma till undsättning.

I snart 50 år har Turfman försett Sverige med färdiga gräsmattor. Med utgångspunkt från Eldsberga söder om Halmstad har man även gräsmatteodlingar utanför såväl Laholm som Ängelholm. Idag odlar man gräsmattor på en yta som motsvarar 150 kvadratmeter. Dessa mattor har levererats för bruk i trädgårdar, fotbollsplaner, golfbanor, parker och i andra grönområden.

Tillsammans med dig som kund ser Turfman till att gräset levereras färskt och frodigt hem till dig. För det är trots allt en färskvara, som behöver planteras på fast jord så snart som möjligt efter leverans. 
Befinner du dig i närheten av Halmstad, Ängelholm eller Ystad så kan du hämta upp mindre kvantiteter av gräsmattorna på företagets depåer.

Naturligtvis erbjuder Turfman även produkter för att din nya gräsmatta ska fortsätta må bra även efter att den har lagts ut på din tomt. Företaget säljer allt ifrån bevattningspaket till gödsel för att hålla din matta i topptrim. Behöver du dessutom komplettera med trädgårdsredskap så har butiken ett fint sortiment av bland annat spadar, krattor, sekatörer och allt annat som kan tänkas behövas.

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?