Elisabeth Ådén Jangenstål har akuttandvård på Odenplan

30 september 2021 patrick pettersson
image

Har man akut värk i sina tänder finns det hjälp att få på Odenplan. Den dagen man drabbas av en kraftig tandvärk kommer smärtan att vara outhärdlig. Det känns inte bara i tänderna, utan det brukar dra sig neråt och uppåt. Smärtan omfattar käkarna och halsen, den kan dra sig upp mot huvudet och orsaka migränliknande värk. Ja, en riktigt tuff tandvärk är inget man önskar vare sig sina ovänner eller sina närmaste. 

 

När värken sätter in 

De som haft tandvärk kan säkert intyga att det oftast kryper på och gör sig gällande framåt kvällen. Troligtvis har det redan börjat under dagen, men då är man för upptagen med annat för att lägga märke till smärtan som kommer krypande. Det är på kvällen den får lite mer utrymme att ge sig tillkänna. 

Eftersom en tandläkare vanligtvis jobbar på dagtid kan det ställa till problem för den som drabbats av värken. Men det finns alltid någon tandläkare som har jour. Då finns de där för den drabbade,  tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar är exempel på en sådan tandläkare.

 

 

Akuttandvård när man behöver det

Visst låter det underbart att man kan komma till en tandläkare precis när man behöver det? Kanske borde man fundera lite oftare på alla yrken där människor ställer upp och arbetar på obekväma arbetstider. Det förekommer ju mycket inom sjukvård, tandvård, räddningstjänst och flera andra yrken. För att inte tala om all personal i affärer som har öppet de flesta timmarna på ett dygn. 

En akuttid på tandklinik kostar i regel en liten peng, men innan själva åtgärden utförs får man alltid ett kostnadsförslag. För den som är rädd för att gå till tandläkaren finns det botemedel. Vad sägs om lite lugnande medel, eller varför inte boka in en skön och avslappnande massage precis innan. Det gör susen hos de allra flesta.

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?