En kost utan socker kan bidra till viktnedgång

09 december 2021 Cecilia Olsson

editorial

Det man stoppar i sig är otroligt viktigt för välmåendet. Bra mat gör att man mår bättre och får mer energi, medans dålig mat inte ger den energi som behövs och i värsta fall även gör att man mår sämre. Socker är något som inte innehåller någon näring, kan orsaka hål i tänderna och även kan bidra till viktökning. Trots det så hittar man tillsatt socker i väldigt många produkter och då handlar det inte enbart om godis, glass och desserter. Såser, sylt och många frukostprodukter innehåller ofta tillsatt socker, i vissa fall väldigt stora mängder. 

Måste man sluta med produkterna man tycker så mycket om?

Vill man utesluta det onyttiga sockret ur sin kost så har man två val, antingen slutar man helt och hållet att stoppa i sig sådana produkter eller så hittar man alternativ till dem som inte innehåller tillsatt socker. Ett företag som arbetar för att det ska vara lätt att hitta just produkter utan tillsatt socker som ersätter produkter med högt sockerinnehåll är Easis.

image

I vissa produkter som Easis har i sitt sortiment så är det dessutom tillsatt protein samt kostfibrer och i somliga produkter har de även dragit ner på fettinnehållet.

Produkter med många positiva ingredienser istället för socker

Man kan vara trygg med att produkterna från Easis alltid är helt utan tillsatt socker. Man hittar bland annat kakor, frukostflingor, bars, choklad, sylt, såser och kosttillskott. Inom varje produktkategori så kan man även hitta produkter med fler fördelar än att de är utan tillsatt socker. De kan till exempel innehålla färre kalorier, mindre fett, massor av fullkorn, mycket protein, extra mycket fibrer eller så kan de vara veganska eller fria från gluten. Det gör att många av produkterna kan vara behjälpliga när man vill börja äta en mer hälsosam kost. 

https://www.easis.se/ hittar man hela Easis sortiment.

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?