En tavla som fulländar ens hem

26 april 2019 angelica olsson
En tavla som fulländar ens hem

Inte finns det något vackrare än en fantastisk tavla som man kan hänga på väggen. Det blir lätt att tomma väggar börjar se kala ut, men det är tack vare tavlor som detta kan undvikas. Då får väggen plötsligt färger, former och mönster som förvandlar en ordinär bostad till ett vackert hem. Tavlor kan komma i så många olika sorter, men oavsett vad man väljer kommer man definitivt att se en positiv förändring. Varje morgon kommer man att vakna upp till ett ljuvligt hem, och även gästerna kommer att bli imponerade av ens stilval.

Tavlor

De olika eleganta tavlorna

En typ av tavla som man säkerligen har sett många gånger om är tavlor med motiv. Det kan vara tal om djur, natur, ansikten, mode, filmkaraktärer, fordon eller egentligen allt som man kan tänka sig. Det finns dessutom en mängd tavlor med diverse citat om exempelvis livet. Vad sägs om ”Hem, ljuva hem”, ”Borta bra, men hemma bäst”, ”Carpe diem” och liknande fina citat som blir utomordentliga på väggen. Om tavlor med tydliga motiv inte är av intresse kan man välja att istället vända sig till de lite mer abstrakta tavlorna. Med ”abstrakt” menar man tavlor som inte har några klara motiv. Det kan vara olika former och färger där man själv får ge sin egen mening åt tavlan. Den kan få en att tänka på och känna något specifikt utan att ha ett klart motiv, och det är inte sällan som abstrakta tavlor är riktiga explosioner av fantastiska färger.

Tavlor i grupp

Ett intressant och unikt sätt att hänga upp tavlor på är att välja så kallade grupptavlor. Detta är ett enda stort motiv som är uppdelat i flera olika tavlor som hängs upp bredvid varandra. Dessa tavlor finns även i abstrakt form, och båda alternativen kan bli lika fina. När det kommer till grupptavlor kan man göra looken ännu mer speciell genom att välja ett motiv som är utspritt över tavlor av varierande storlekar. Detta är ett mycket modernt sätt att inreda sitt hem på, och det kommer verkligen att uppskattas av både gäster samt en själv. Gällande hur dyr en tavla i slutändan blir kan man inte alltid svara på. En tavla kan kosta alltifrån 1 000 kronor till över 10 000 kronor, så när det gäller att välja sin favorittavla får man helt enkelt gå efter sin egen budget samt sitt eget tycke. Det finns otroligt fina tavlor i alla prisklasser, så man ska inte oroa sig ifall budgeten inte är alltför hög. Man kommer oavsett vad säkerligen att kunna hitta en otroligt vacker tavla om man bara vet vilken butik man ska vända sig till. Välj även storleken helt själv för att få den bästa möjliga passformen på väggen.

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?