En varm konsult med is i magen

06 november 2019 Mikael Barani
En varm konsult med is i magen

Det snackas om att lågkonjunkturen är här nu. Inte riktigt en överraskning egentligen. Ett par av riksdagspartierna flaggade ju redan inför det senaste valet för att den skulle komma under denna mandatperiod.

Nåväl, lika trist är det ändå att konstatera att sötebrödsdagarna är över. För den här gången.
Allting är ju som bekant cykliskt. Det som går upp måste komma ner, och vice versa. Så det är bara att hålla i hatten och hoppas på att man har förberett sig nog för att stå emot denna tur nedåt i bergochdalbanan.

Ett återkommande ämne är förstås att ha stuvat undan besparingar och sett till att ha skurit ned på onödiga utgifter inför turen. Både som privatperson och som företag. 
”Att misslyckas med att förbereda sig är att förbereda sig för att misslyckas”, som det som bekant heter.

 

Därför är det viktigt att se över allt som kan effektiviseras eller skäras ned på just nu. 

Ta en sådan sak som uppvärmning av en byggnad till exempel. Oavsett om du är privatperson med ett hus, eller ett företag med flera stora byggnader, så är det alltid en god idé att se över tekniken. Gamla värme- och kylsystem är just det: gamla.
Moderna maskiner är både bättre på att värma och de är dessutom energisnålare.

Därför är det en god idé att kolla runt lite bland VVS konsulter som kan komma och stämma av läget. Till exempel Metator.

Är det så att du är ute efter att uppgradera eller uppdatera befintliga system, eller bygga helt nytt, så kan Metator hjälpa till med projekteringen.

VVS är något som man definitivt vill få till rätt från början. Därför är det också bäst att anlita en konsult som verkligen har koll på läget. 
Det bästa är förstås om du redan har kontaktat dem för länge sedan. Som tur är så är det näst bästa läget just idag.

 

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?