Färgad asfalt ger oanade möjligheter

24 oktober 2019 Lily Hansen
Färgad asfalt ger oanade möjligheter

Vem har sagt att slitstarkt måste vara tråkigt? Asfalt är något många förknippar med svärta eller gråskala och en karg och hård känsla, men så behöver det inte vara. Faktum är att gjutasfalt går att använda på ett kreativt och estetiskt vis, utan att man för den sakens skull behöver tumma på kvaliteten. Via Duo Asfalt går det att få färgad asfalt i Mälardalen, och det finns många olika kulörer att välja mellan. Med färgad gjutasfalt får man materialets alla fördelar samtidigt som färgerna öppnar upp för många användbara funktioner. Parkeringszoner och cykelbanor kan göras tydligare – och snyggare – precis som säkerhetszoner på industrigolv.

 

 

Säkert, lättskött och ekonomiskt

 

Jämfört med betong har gjutasfalt många fördelar. Det är tidseffektivt att lägga, dämpar ljud bättre, är mer flexibelt och dessutom helt återanvändningsbart. Färgad gjutasfalt är utmärkt för att separera zoner utan att få skarvar, vilket gör asfalten extra lätt att sköta och ännu mer hållbar. Färgerna är väldigt tåliga och håller länge, vilket gör den färgade gjutasfalten till ett ekonomiskt och smart alternativ. Att planera zoner som är tydligt avskilda med färg ökar också säkerheten, oavsett om det är i på kombinerade cykel- och gångvägar eller på en industriplats. Den färgade asfalten har ökat i popularitet med åren, vilket är förståeligt – resultatet blir ju både vackert och extremt funktionellt.

 

Färgad asfalt tål värme bättre

 

Fördelarna slutar dock inte här. En varm sommardag kan en väg asfalterad med svart, vanlig asfalt nästan vibrera av hetta, då svart asfalt absorberar enormt mycket av solens värme. Färgad asfalt drar inte till sig värme på samma nivå, och håller därmed både bättre och längre. När man anlitar en leverantör med lång erfarenhet av asfaltsproduktion kan man vara trygg med att få en tålig produkt av bästa kvalitet. Därefter är det bara att njuta av ett slitstarkt, smart och snyggt resultat under lång tid framöver.  

 

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?