För alla sinnen

30 juli 2020 william eriksson

Doftsinnet är lika skarpt som övriga sinnen när det gäller att framkalla minnen och skapa en känslostämning. En doft kan plötsligt framkalla minnet av den där dagen på segelturen eller hur det brukade dofta hemma i mormors hus. Till och med genom dofter framkallade av billiga parfymer så kan man skapa harmoni och ett lugn eller en spänning och attraktion. Därför är det lika viktigt att man noga tänker igenom inte bara hur man ser ut och klär sig utan även hur man doftar. På det viset skickar man signaler till sin omgivning och till och med även sig själv.  

 

Priset är oviktigt  

Det man faller för som person gällande dofter kan vara väldigt olika och är verkligen något som är helt upp till den personliga smaken. Billiga parfymer behöver inte på något sätt innebära att de doftar sämre eller att man som person har en sämre eller enklare smak. Eftersom billiga parfymer oftast inte är lika starka så är det många som använder sig av dessa under arbetsdagen för att inte sticka ut alltför mycket. Det är också många som har svårt för starka dofter eller som till och med är allergiska. Då kan man välja att själv vara lite försiktig i sin parfymering.  

 

 

Vid olika tillfällen

Med billiga parfymer kan man unna sig att köpa flera som kan passa vid olika tillfällen eller sinnesstämningar. En kan passa under träningen på gymmet, en annan under arbetsdagen, en tredje hemma med familjen och en fjärde när det är en bjudning på kvällstid. Användningen av flera olika dofter gör att man såväl för sig själv som för andra sänder ut en stämning för vad det är som sker och vilken sinnesstämning som man har för tillfället. Det finns även de som väljer en speciell doft som sitt signum och som därför kan använda billiga parfymer som komplement. 

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?