Gnesta Bergbyggare – Specialister inom bergspräckning i Stockholm

19 april 2023 Julia Zsiga

Gnesta Bergbyggare är ett företag som grundades år 1996 och idag är en del av GBB Holding AB. Företaget har alltid drivits av att utföra arbetet bättre, tystare och säkrare, vilket har präglat hela organisationen. Gnesta Bergbyggare har mer än 70 välutbildade anställda som är experter inom sina respektive arbetsområden. Företaget har de certifikat och sprängkort som krävs och är mycket skickliga på specialjobb och sprängningar i känsliga miljöer. Gnesta Bergbyggare har utfört ett stort antal uppdrag inom bergspräckning, bergborrning och bergförstärkning i Stockholm och Mälardalsregionen.

Gnesta Bergbyggare i arbete

Under företagets många år i branschen har de fått möta många utmanande uppdrag som satt deras tekniska kompetens på prov. Företaget har utvecklat nya funktioner på borrvagnarna, bland annat ljuddämpning på de minsta borrvagnarna, för att inte störa omgivningen när de arbetar i känsliga miljöer. Företaget har också en egen verkstad där de utvecklar och underhåller sin maskinpark.

image

Maskinpark

Gnesta Bergbyggare har för närvarande 22 borrvagnar i olika storlekar, 1 underjordsborrvagn, 5 grävmaskiner med Superwedge på 18-21 ton, 2 kranbilar/lastväxlare, 4 betongsprutningsrobotar och 1 brokk med borrbalk. Detta ger företaget möjlighet att erbjuda en hög kvalitet på sina tjänster och att utföra arbete i olika miljöer.

Våra tjänster inom bergbyggnationer

Gnesta Bergbyggare erbjuder ett brett utbud av tjänster inom bergbyggnation, inklusive bergspräckning, bergborrning och bergförstärkning i Stockholm och Mälardalsregionen. Bergspräckning är en metod för att bryta loss sten- och bergmassor genom att borra hål i berget och sedan använda tryckluft eller vatten för att spräcka berget. Bergspräckning används ofta vid anläggning av tunnlar, vägar och broar, samt vid byggnation av hus på branta sluttningar. Bergborrning är en teknik som används för att borra hål i berget för att placera sprängmedel. Bergförstärkning innebär att man stärker berget genom att injicera cement eller andra material i sprickor och håligheter.

Vill du veta mer? Läs mer om olika bergbyggnationer och Bergspräckning i Stockholm

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?