Håll hemmet varmt och tätt med innerfönster

23 mars 2021 Cecilia Olsson

Innerfönster är ett smidigt sätt att hålla kvar värmen inne i en fastighet, vilket skapar en behagligare inomhusmiljö samt sänker kostnaderna för uppvärmningen. Innerfönster kan även stänga ute oljud och minska drag. Genom att använda innefönster i Plexiglas så blir det dessutom enkelt att montera och behöver inte alls bli speciellt dyrt trots att man vill isolera samtliga fönster i bostaden. Det är dessutom enkelt att ta ner rutorna om man inte har behov av att ha dem uppe året om eftersom rutorna lätt kan klickas av och på.

Hur monteras innefönster i Plexiglas?

Hos e-plast.se hittar man allt som behövs för innerfönster i Plexiglas som är enkla och snabba att montera. Man beställer helt enkelt bara skivor i Plexiglas utifrån de exakta fönstermått man har i sitt hem (eller så kan man beställa en lite större skiva och kapa den själv för att den ska passa perfekt). Sedan finns det två smarta lösningar man kan använda sig av som innefattar antingen stålband eller vridhållare.

Väljer man stålband så är det bara att sätta stålbandet på fönsterramarna och magnetband runt Plexiglas skivan sedan är det klart. För att göra det extra enhetligt kan man även måla stålbandet i samma färg som fönsterkarmen. Använder man istället vridhållare så sätter man en PVC-kantlist på skivan och monterar sedan vridhållare i fönsterramen.

Smidig rengöring av skivorna

Det är inte bara lätt att montera innerfönstren utan det är även enkelt att rengöra dem. Man kan helt enkelt ta ner  skivan och tvätta den med ljummet vatten och tvål samt torka den med en mjuk, väl urvriden trasa. Det går även att använda lite sköljmedel på trasan för att motverka statisk elektricitet, eller så kan man köpa ett specialtillverkat antistatiskt rengöringsmedel som man också hittar hos e-plast.se. Det som är viktigt att undvika är användandet av kemikalier på innerfönstret, eftersom det på sikt kan skada plasten.

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?