Hur man sparar till sin tjänstepension: Bästa tipsen

04 augusti 2021 Helen Johansson

editorial

Avsätta pengar till tjänstepension?

Många människor tror att de inte behöver spara till sin pension eftersom de har en tjänstepension. Så är inte alltid fallet – ibland kanske din arbetsgivare inte bidrar med så mycket som du tror, eller så räcker pensionen inte till för att täcka dina kostnader. I det här blogginlägget ger vi dig några tips om hur du kan spara till din tjänstepension så att du kan slappna av under dina gyllene år!

När det gäller pensionssparande finns det många alternativ – men det kan vara svårt att ta reda på vad som gäller.

avsättning till tjänstepension

https://www.afaforsakring.se/privatperson/avsattning-till-tjanstepension/

Hur sparar du själv?

Om du har en tjänstepension är du redan på rätt väg! Det finns dock några saker du kan göra för att se till att du sparar tillräckligt. Här är våra bästa tips:

– Se till att du vet hur mycket din arbetsgivare bidrar med. Detta ger dig en uppfattning om hur mycket du själv behöver bidra med.

– Överväg att öka dina bidrag om du kan. Ju tidigare du börjar spara, desto bättre kommer du att ha det när du går i pension.

– Utnyttja arbetsgivarens eventuella matchningsprogram. Många arbetsgivare matchar dina bidrag upp till ett visst belopp, så det är värt att dra nytta av detta.

– Investera i en diversifierad portfölj av tillgångar. På så sätt kan du sprida din risk och potentiellt få högre avkastning.

 

Om du följer dessa tips kan du vara säker på att du är på rätt väg mot en bekväm pension. Om du har några frågor hjälper finansiella rådgivare dig gärna. Kontakta en rådgivare idag för mer information!

Nu är du vet hur du ska spara till din tjänstepension är det dags att börja planera för din pension. Det finns team av finansiella rådgivare som kan hjälpa dig att skapa en pensionsplan som passar dina behov och din livsstil. Kontakta en rådgivare idag för att komma igång! Tack för att du läste!

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?