Kan du knappt bärga dig?

15 juli 2019 jonas olsson
Kan du knappt bärga dig?

Kör du tunga fordon? Då vet du förmodligen hur besvärligt det kan bli om du kör fast. Att plocka fram en bogserlina och koppla till ett annat tungt fordon kanske räcker ibland, men sitter du fast ordentligt behövs rejälare krafttag. Dessutom ska ju trafiksäkerheten beaktas – med saftblandare och allt som behövs. Det kan ju också vara mer dramatiskt. Låt säga att en 15 meter lång buss, full med passagerare, hamnar i diket. I det läget hoppas man såklart i första hand att ingen kommit till skada. Men om så är fallet ska ju självklart ambulans och räddningstjänst först få göra sitt jobb. Bra så, samhället fungerar! Men nu kommer nästa fråga – vem räddar bussen? Här behövs krafttag! Passagerarna i bussen har tagits omhand med den värme och omtanke som bara mänskligt omhändertagande kan ge. Men bussen – den behöver något annat, maskinell hjälp. Den behöver tungbärgning.

 

Tunga lyft lätt som en plätt

Är det inte en buss så är det kanske en godstransport – kanske en fullt lastad långtradare. Med rätt utrustning och rätt kompetens kan även riktigt tunga fordon dras upp på vägen igen. Det är till och med möjligt att lyfta med kran, om det skulle bli nödvändigt. Och detta kan ske smidigt och lätt, även när fordonet är riktigt tungt. Tänk dig en kran som lyfter 15 ton i utskjutet läge! Och med vinsch går det att dra 30 ton! Låt inte kunden vänta.

 

 

Andra tjänster längs vägarna

Du kanske inte har kört fast överhuvudtaget. Du kanske har fått punktering, en läckande slang eller något annat. Och klockan tickar, du känner dig stressad. Naturligtvis vill du komma iväg så fort som möjligt – du ska ju leverera. Det är inga problem. En rullande däckverkstad med monterings- och balansmaskin kommer snart till undsättning! Diverse reservdelar erbjuds också.Snart är du på väg igen!

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?