Klicka här när det är dags för avkoppling

03 mars 2021 william eriksson

Många är de som någon gång haft en Rubiks kub och har försökt lösa den med olika, mer eller mindre bra, metoder. En klassisk metod när man är liten och saknar tålamod (men inte problemlösningsförmåga) är att försöka flytta runt klisterlapparna som finns på vissa varianter. Numera finns det guider och instruktioner till hur man kan lösa Rubiks kub, så har du tiden, tålamodet och kuben är det bara att sätta igång. Det bästa av allt är att när du bemästrar Rubiks kub, så finns det även ett stort utbud av Megaminx. 

 

Rubiks kubs släkting

Megaminx är en variant av Rubiks kub. Det är en tredimensionell figur med tolv sidor i form av liksidiga pentagoner. Låter det invecklat? Om du redan kan lösa Rubiks kub, så är det faktiskt inte så mycket svårare att lösa Megaminx, sägs det. 

Det finns två huvudversioner av Megaminx-tärningen. Den ena versionen har sex olika färger där motsatta sidor har samma färg.  Den andra har tolv olika färger. 

Om du tänker satsa på att bli proffs på att lösa Megaminx och delta i tävlingar anordnade av WCA (The World Cube Association), så bör du införskaffa den med tolv färger. Det är nämligen den enda Megaminx-versionen som tillåts i dessa. Med det sagt så finns det även olika varianter av Megaminx-tärningen, såsom Kilominx och Gigaminx. Du kan klicka här om du är nyfiken på utbudet.

 

Hjärngympa och avkoppling

Med en Megaminx i handen så får hjärnan motionera. Du tränar både minne och problemlösningsförmåga och samtidigt kan du putsa på tålamod och uthållighet. Många tycker även att det är en avkopplande aktivitet. Testa och avgör själv. 

Det finns ett stort utbud av Megaminx online. På MasterCubeStore kan du utöver de olika kuberna även hitta diverse tillbehör och dessutom lite hjälp på traven. Lycka till med din Megaminx!

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?