Kontrollera tandhälsan hos tandläkarejärfälla.com

25 mars 2021 jonas olsson

Har du vaknat i morse med en kraftig tandvärk? Då är det viktigt att du kontaktar en tandläkare på den orten du bor. Råkar det vara i Järfälla så går det bra att hitta information genom en sida som exempelvis tandläkarejärfälla.com. På den och liknande sidor går det idag att hitta all information som telefonnummer, mejladress, adress och ibland även möjlighet att boka en tid. Antingen du är rädd för att du fått ett hål eller en spricka i tanden, så är det viktigt att du handlar snabbt. För tandvärk går sällan över av sig själv.

 

Diagnos och åtgärd

När du besöker en tandläkare så går besöket igenom flera olika stadier. Först börjar besöket med en kort beskrivning av dina besvär som efterföljs av en undersökning och sedan en eventuell åtgärd.

Undersökningen börjar alltid med att tandläkaren tittar i din mun för att se om det finns några hål eller synliga skador på tänder eller tandkött. Därefter brukar man ta röntgenbilder för att kunna upptäcka det som kanske inte syns med ögat. Är det en mindre åtgärd så kan den utföras direkt men annars är det vanligt att en ny tid bokas.  

 

 

Undervisning och uppföljning

Avslutningsvis brukar tandläkaren ta en kort stund för att uppdatera dig gällande tandvård. Det kan vara att du behöver borsta dina tänder lite annorlunda eller att du behöver en annan slags tandborste än den du använder. I vissa sällsynta fall kan även rådet vara att du ska borsta dina tänder mindre än vad du gör.

Lagom är bäst, även när det gäller tandvård. Och för mycket tandborstning kan göra att tänderna slits och att ditt tandkött kryper nedåt. Kombinerar du en alltför frekvent tandborstning med en för hård tandborste så kan det snabbt gå åt fel håll. Därför är de återkommande tandläkarbesöken mycket viktiga för en god tandhälsa. 

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?