Körplåt skyddar din mark

17 oktober 2021 Lily Hansen

editorial

Är planeringarna i full gång inför den renovering som ska göras på din fasad? Det är ett stort projekt som kräver hjälp av flertalet hantverkare och fordon. Fordon som kan skada marken rejält. Så i planeringen ingår det att skaffa körplåtar för att skydda marken. Körplåt lägger man ut som ett skydd för marken. Man kan inte skydda marken helt från skador, men man kan göra väldigt mycket.

Man lägger ut körplåten på marken man ska skydda. Det gör inte bara att fordonet inte direkt står på marken, utan även att dess vikt delas ut på en större yta, vilket gör mindre skada. Man kan såklart använda sig av körplåt på flera ställen. Man ser det ofta där marken är extra utsatt och känslig men stora fordon ändå måste in. Det kan vara i trädgården, på grusvägen och andra liknande ställen. 

 

 

Den storlek du behöver

En stor fördel med körplåt är att det kan vara exakt så stort du behöver att det ska vara. För du sätter enkelt ihop körplåtar med varandra och skapar den stora yta som du behöver skapa. Körplåten är nödvändig för att göra så lite skada som möjligt på marken. 

Man kan givetvis köpa sin körplåt. Men för många räcker det att hyra. Ska du inte använda den särskilt ofta kan det vara värt att hyra den istället för att köpa den. 

Det finns seriösa företag där ute som kan både sälja och hyra ut körplåt. De är experter på körplåt och hjälper er gärna hitta rätt. Man behöver traktor eller kranbil för att handskas med körplåtar, det är inget man gör själv. Är du osäker kan du alltid be företaget om hjälp. De flesta är väldigt villiga till att hjälpa sina kunder. 

Hitta ett företag nära dig och kontakta dem så du har körplåten till när det behövs. 

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?