Läk dig själv inifrån

01 juli 2019 Mikael Barani
Läk dig själv inifrån

Visst kan livet kännas som en enda stor röra ibland. Det är då det är viktigt att komma ihåg att allt förr eller senare kommer att blåsa förbi, att det ibland räcker med att acceptera att saker och ting känns lite jobbiga. För livet har sina toppar och dalar, och det enda beständiga är att saker hela tiden förändras – och förhoppningsvis också förbättras.

Men det kan ibland te sig så att vi fastnar i vissa tankemönster och beteenden som håller oss fast i känslan av att allt är en enda röra. Kanske under flera veckor, månader och till och med år. Det är lite som att vi har kört ned med bilen i ett dike, och inte kan komma upp utan att få hjälp från någon utifrån.

För många kan det vara en skam bara att erkänna för sig själv av man har fastnat i destruktiva tankemönster. Då känns steget till att be om, och få hjälp, med vår inre hälsa som något som är oändligt långt borta

Som tur är så minskar hela tiden det sociala stigmat (både inifrån och utifrån) kring att gå i terapi. Idag är det vanligt att känna någon i sin umgängeskrets som har uppsökt hjälp för mental ohälsa.

Bor du i trakterna kring Malmö, och är i behov av en psykolog, kan du besöka den legitimerade psykologen samt psykoterapeuten Gardar Viborg. Han har lång erfarenhet av kognitiv beteende-terapeutisk hjälp, mer känd som KBT.  
Han är även psykoterapihandledare samt fil.dr i psykologi och specialist i klinisk psykologi.  

Hans privata verksamhet vilar alltså på evidensbaserade behandlingsmetoder och teorier inom modern kognitiv beteendeinriktad psykologi. Detta inkluderar även nya rön inom emotions-, social och neuropsykologi.

För mer information kan du besöka Gardar Viborgs hemsida https://www.psykologviborg.se/.
Tycker du att det känns besvärligt att ringa kan du även inleda kontakten genom ett formulär som finns på hemsidan.

Kom ihåg att du förtjänar att må bra.

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?