Lyft tungt med lyftkranar

09 juli 2019 jonas olsson
Lyft tungt med lyftkranar

Ett lyft, speciellt om det handlar om ett tungt sådant utförs av en lyftkran. Lyftkranen i sig är inget redskap som man träffar på speciellt ofta då dess huvuduppgift är just tunga lyft, något som man inte utför varje dag. Likt de flesta redskap så kan även lyftkranar delas upp i olika grupper. Två exempel är hydraulkranar och fackverkskranar. Självklart bör man välja den grupp som passar ens ändamål.

Variationen är stor och några fler exempel på lyftkranar är mobilkranar, larvkranar och kranar för byggprojekt. I princip används de flesta lyftkranar i industrin.

 

 

Lyftkranar i hela Sverige

Oavsett var du bor i Sverige kan du hyra in en lyftkran eller köpa en sådan. Behöver du lyftkranar i Piteå är det bara att söka på nätet efter företag som har både redskapen och kunskapen att utföra ett lyft.

Likt de flesta andra arbetsområden så kräver tunga lyft både kunnande och erfarenhet.

Då uppdraget går ut på att lyfta tunga objekt behöver man kunna göra en uträkning på exakt hur det ska gå till. Tumregeln är att man ska behöva lyfta en gång. Speciellt när lass väger flera ton så ska man inte behöva byta dess plats i onödan.

 

Tunghantering i alla former

Lyftkranar används för att lyfta tunga luft. Att hantera tunga objekt kräver ett redskap som har styrkan att utföra just ett sådant uppdrag.

I många fall befinner sig objekten i mindre utrymmen, något som kräver alternativa sätt att förflytta dem.

Som tur är har vi idag anpassad, modern teknologi när det gäller tunga lyft. Kranarna är flexibla och kan utföra lyft i begränsade utrymmen utan att skada lassen.

Lyftkranar är för det mesta anpassade till ett specifikt industriområde. Därför är det viktigt att alltid anlita ett företag med kunskap inom just det området. Givetvis ska de även använda de rätta lyftkranarna för ditt tunga lyft.

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?