Pallar du för trycket?

26 juli 2019 jonas olsson
Pallar du för trycket?

Är efterfrågan stor med många dagliga leveranser från lagret, är det härligt att affärerna blomstrar. Men det finns en annan viktig sak, förutom själva varorna man säljer. Det måste finnas lastpallar så att det räcker! Lastpallar är en förbrukningsvara som man ofta inte tänker på. De måste stå pall för tunga leveranser men är ändå en omkostnad som man vill få så billigt som möjligt.

 

 

EUR-pallar vanligast i bytessystem

Den vanligaste palltypen i Sverige är EUR A-pall. Den håller den högsta kvaliteten. Märkningen EUR betyder att den är godkänd enligt det Europeiska bytessystemet enligt SIS, europeisk standard. Du köper in pallar, levererar godset, och pallarna hamnar hos dina kunder, som i sin tur har dem till sina leveranser etc. Därför är det så smidigt med ett bytessystem. Du levererar en pall och får en annan i utbyte. Anlita ett pallföretag och få service och hjälp av dem hur det går till praktiskt. Det är enkelt att köpa lastpallar.

 

Bra pallar för tungt gods

Levererar man exempelvis fulla pallar med dunkar, måste godset stå stabilt. Det är ofta inplastat, men när lastbilen kränger eller vid lastning och lossning med truck, kan det hända att pallen stöts till lite. Tänk om godset skadas och en massa matolja eller rengöringsmedel rinner ut på flaket eller vägen. En EUR A-pall borgar för den kvalitet som behövs. Dess mått är 1200 x 80 x 144 mm och

virkestjockleken är 22 mm. En B-pall är en A-pall som gråfärgats av väder eller har mindre urflisning i klossar eller brädor och duger också till tunga laster.

 

Andra palltyper

Du kan också få halvpallar som bara är 60 x 80 cm eller billiga C-pallar med lägre lastförmåga för engångsbruk. En pallkrage runt om ger ytterligare stöd och då kan man placera mer gods längre ut på pallens kanter. Du kan också köpa nya pallar och till och med måttbeställa dem.

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?