Piffa upp barnrummet med hjälp av väggdekor

20 augusti 2021 jonas olsson

Känner du att barnets rum inte är särskilt kul med sina vita väggar och trista färger? Då kan du på flera enkla sätt piffa upp rummet. Till exempel med hjälp av att sätta upp lite fin väggdekor på väggarna. Vita tapeter är praktiskt eftersom du kan välja att färgsätta resten av rummet lite hur du själv önskar. Då kan väggdekor komma väl till pass. 

Om du kikar på nätet, på https://sohu-shop.se/shop/vaggdekor-62s1.html bara för att ge ett exempel, så kan du hitta massvis med inspiration till barnets rum. De allra flesta barn älskar färg, särskilt när de är riktigt små. Färg skapar fantasi och med hjälp av väggdekor på roliga små figurer i härliga färger kan barnet på egen hand komponera ihop sin egen lilla fantasivärld. 

När det gäller val av vilken väggdekor som du ska välja, så är det väl bäst att gå utefter vad barnet tycker om. Sedan spelar självklart storleken på rummet och väggarna in. Det går inte att sätta upp hur stor väggdekor som helst i ett lite mindre rum till exempel. 

Välj väggdekor efter vad barnet tycker om 

Tycker ditt barn kanske om superhjältar? Eller har din lilla älskling en förkärlek till djur eller regnbågar? Oavsett vad just ditt barn har för intressen och vad hen tycker om, så finns det mesta att välja på när man slår iväg en sökning på nätet. 

Ett förslag är att sitta tillsammans med ditt barn och kika igenom en del av de väggdekorer som finns. Kanske hittar barnet själv sin favorit och pekar högljutt att just den vill jag ha. 

Vid köp av väggdekor behöver man på de flesta ställen även välja vilken storlek man vill ha, så det finns många kombinationer att få. Kanske kan ni välja en lite större variant och sedan en eller två mindre väggdekorer att ha på väggen? 

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?