Ponnyridning för de minsta i Stockholm

31 mars 2021 Lily Hansen

Vilken trygg och rolig barndom man hade. Stalldagarna var de bästa dagarna på hela veckan. Om sanningen ska fram var just hästar och ridning det enda som fick en att städa rummet. Var rummet inte städat blev det ingen ridning. Gissa om rummet var kliniskt rent minst en gång i veckan. 

Ridningen var en stor del, men att bara få vara nära hästarna var det bästa. Att ha hästar i livet redan sedan man är liten ger även ett stort ansvarstagande. Man lär sig ta ansvar över djur och hur man ska bete sig omkring dem. 

 

Med en räv bakom örat

Det sägs att ponnysar är kända för att ha en räv bakom örat. Många har det, det tillhör liksom deras personlighet. De flesta barn tycker det är kul när hästen skojar till det. På en ridskola däremot har de väldigt snälla och trevliga ponnyer för även de minsta barnen. 

Det finns inga regler om vem som får lov att rida. Åk dit som total nybörjare och vågar inte barnet rida första gången så låt den bara stå och hälsa och mysa med ponnysarna. Många har en stor respekt för hästarna som kan visa sig i rädsla. Det är stora djur, men behandlar man dem med respekt är de flesta väldigt snälla. 

 

Gör det gemensamt

Saknar du ponnytiden själv? Det är aldrig för sent att ta upp ridningen igen. Visst kan du behöva något större än en ponny. Det kan vara en rolig aktivitet för hela familjen att göra. Njut av ponnyridning i Stockholm och upplev Stockholm från hästryggen. 

Hos https://www.swartlingsridskola.se/ kan ni se lite vad de har att erbjuda. Det finns allt från ridklasser, ridkurser, privatlektioner, m.m. Livet är för kort för att inte göra det man vill. Älskar du hästar ska du självklart spendera tid med dem. 

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?