Säkerhet och företagslarm för 2000-talet

04 mars 2021 Mikael Barani

Var och varannan dag kan man numera läsa om inbrott och stölder av olika slag. Det är verkligen en trist utveckling och dessvärre känns det som att inget av det som har gjorts för att motverka detta faktiskt biter. Antalet bombattentat och skjutningar i Sverige ser inte heller ut att minska. Ta bara Kumla där SJ nu funderar på att köra förbi tågstationen på grund av de hot och trakasserier som personalen utsätts för där.

Den nya tidens säkerhet

Vore det inte så att vi människor är programmerade till att lägga märke till faror hade de flesta av oss nog slutat ta del av nyheterna för länge sedan. 

Med detta i bakhuvudet är det inte undra på att säkerhets- och larmbranschen just nu upplever en allt större efterfrågan på lösningar som skapar en säkrare tillvaro. För kan man inte stävja buset så kanske man i varje fall kan skrämma bort och avhysa den, till exempel med effektiva företagslarm.

För privatpersoner är det förstås också aktuellt att se över sin säkerhet. Alla får inte plats i Sveriges första gaten community utanför Gnosjö. Det handlar numera, tyvärr, allt mer om att änka sig för var man rör sig ensam under vissa tider på dygnet. 
En god sak som kan växa ur detta är ett stärkt civilsamhälle. Detta gav vi trots allt upp när vi överlät säkerheten åt staten.

All heder åt de människor som arbetar inom polisen och liknande, men det är dessvärre så att att de ofta kallas in när det redan är försent och skadan är skedd. Har man istället nära kontakt med folk som man litar på i sin omgivning kan vi tillsammans bygga upp ett samhälle där proaktivt arbete innebär att man hjälper till med att hålla buset borta.

Detta känner landsbygden väl till där man håller varandra uppdaterade genom att chatta med varandra på mobilerna.

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?