Ska du ut med båten i sommar?

08 maj 2019 jonas olsson
Ska du ut med båten i sommar?

Har du en båt sedan tidigare eller står du inför att köpa in en ny båt? Tänker du spendera sommaren på sjön? Då kan det vara läge att börja förbereda sig redan nu. Förutom båten finns det massor att tänka på och utrustning som ska införskaffas eller eventuellt uppdateras. Gör det i god tid så att allt är färdigt. För du vill väl vara redo när semestern börjar och solens strålar glittrar sådär fint i kvällssolen?

 

Glöm inte kompassen!

Givetvis måste båten vara fullt utrustad och i tipp topp skick innan du ger dig iväg på sjön. Kontrollera gärna flytvästarna så att de håller god standard. Andra saker som är bra att ha med sig är en kompass, förbandslåda och en reservdunk med bränsle. En verktygslåda och silvertejp är också förträffliga om något skulle hända som kräver en mindre reparation. Plastpåsar är bra både till vattentät förvaring och för att lägga skräp i. Tänk också på att ta med mat. Även om ni skulle planera att lägga till i hamn varje kväll – ta ändå med mat och vatten så att det finns till hands.

Båtplats är viktigt

Det finns gott om småbåtshamnar längs Sveriges kuster. Du som inte redan har hyrt in dig för hela året kan plocka fram båten från vinterförvaringen och hyra en sommarplats eller besöka gästhamnar. Givetvis uppfyller samtliga hamnar minimikraven på att ha toaletter och dusch tillgängliga för besökarna. Dessutom ska det finnas en kiosk, bränsleförsäljning samt möjlighet för sugtömning. Allt som du kan behöva när du vill gå i land! Fundera på vilken hamn eller vilka hamnar du vill besöka. Många älskar Stockholms skärgård och det är verkligen en riktig pärla. Här är en båtplats strax utanför Vaxholm. Om du besöker skärgården får du dessutom möjlighet att uppleva Stockholm med allt vad det innebär. Båtlivet har många fördelar.

 

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?