Skapa en extra rogivande trädgård med en utomhus fontän

25 juni 2021 Cecilia Olsson

I en trädgård är det möjligt att skapa en alldeles egen oas där man kan koppla av i ensamhet eller umgås i goda vänners lag. Även om en trädgård ofta innebär en hel del arbete, åtminstone om man vill att den ska vara fylld av blommor, buskar och träd, så är det i regel ett arbete som kan ge mer energi än vad det tar. Det finns något väldigt tillfredställande i att se det man själv planterat växa upp och skapa en underbar miljö på tomten. Förutom grönskande ting så kan det även vara trevligt att ta in andra saker i trädgården, till exempel en fontän. 

Koppla av till ljudet av vatten

Många kan uppleva att ljudet av vatten har en helande effekt och om inte annat så är det väldigt avkopplande att lyssna till. Därför kan det vara riktigt trevligt att placera en fontän på en plats i sin trädgård där man verkligen vill kunna slappna av och njuta av miljön. 

Fontäner som drivs av solcellspaneler 

Vill man ha en fontän utomhus så kan man kika på SolarCamps sortiment. De har flera olika modeller som drivs av solceller, något som gör driften av dem helt gratis. Det är dock viktigt att välja en fontän med tillräckligt stor solcellspanel utifrån vad man vill få ut av den. Önskar man en hög stråle så krävs en stor solcellspanel, vill man däremot bara ha lite rörelse i vattnet som ger ett porlande ljud så kan man klara sig undan med en mindre panel.

Vill man ha ett konstant flöde i fontänen så kan det vara bra att välja en fontän som även har ett inbyggt batteri för att komplettera de dagar då solens strålar inte tar sig igenom molntäcket. Fontänerna hos SolarCamp har solcellspaneler som antingen är inbyggda i själva fontänen eller som sitter på ett spett som man kan placera där solen skiner som mest.

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?