Skapa önskad atmosfär i hemmet med hjälp av downlights

01 november 2021 Cecilia Olsson

editorial

Downlights är en väldigt användbar belysning i hemmet om man vill skapa en härlig atmosfär. En stor fördel (utöver atmosfären de skapar) är att de är infällda i taket och därmed tar upp väldigt lite plats till skillnad från exempelvis en pendel som hänger ner och kan vara i vägen. Det bästa är såklart en varierad belysning i hemmet, men på platser där det är lågt i tak eller där man vill kunna röra sig fritt (såsom i köket) så kan downlights vara helt perfekta. 

Det finns flera olika sorters downlights

Downlights kommer i olika modeller som kan passa beroende på var i hemmet de ska placeras. Till exempel så är det viktigt att ha lampor som klarar fukt och väta om de ska installeras i ett badrum eller någon annan plats där lampan kan utsättas för dessa påfrestningar. Vill man få ut lite mer variation av sin belysning så kan det vara väldigt klokt att installera dimbara downlights. Det gör att man kan justera ljusstyrkan från svag till stark beroende på vad man ska göra.

Det kan till exempel vara väldigt trevligt att kunna dämpa belysningen när man ska se en film eller när man vill skapa en mysig atmosfär. Ska man däremot laga mat, städa eller spela spel så kan man enkelt vrida på lampknappen för att omedelbart få starkare belysning. Sist men inte minst så finns det även downlights som går att rikta. Det gör att man alltid kan belysa det område man önskar och dessutom skapa snygga effekter genom att belysa specifika detaljer eller ytor. 

LED-downlights är ett mycket bra alternativ

Hos ledmegastore.se hittar man allt som behövs för att skapa en funktionell och stämningsfull belysning i hemmet. De erbjuder ett brett utbud av LED-downlights, vilket innebär att belysningen håller längre och förbrukar mindre energi. I sortimentet har de bland annat downlights med dimmer-funktion och även de som enkelt går att rikta. LEDMegaStore har även tillbehör såsom kopplingsdosa och förstoringsring i sortimentet.

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?