Sommaren slår ut som blommor i Järfälla

08 juni 2021 Mikael Barani

Brukar du också dra ett djupt andetag när du går ut numera? Det är ju trots allt nu som Sverige verkligen har börjat slå ut i blom, vilket man snabbt märker om man låter näsborrarna arbeta.

Är man allergiker är det förstås lite jobbigt i dessa tider men alla andra kan verkligen njuta av den explosion som vårt land bjuder på just nu.

Det växer så att det knakar

Lever man i ett land där sommaren egentligen är koncentrerade till en månad, mer eller mindre, så brukar naturen ha en förmåga att verkligen ta i. Det är som att det är extra allt utanför fönstret vilket såklart också inspirerar oss till att passa på att vistas utomhus. För även om det är trevligt att dekorera våra hem med blommor i Järfälla året om så är det svårt att slå den buffé av färger som sommaren bjuder på.

Eftersom världsläget också är som det är kommer säkert många av oss även i år att ha mer tid för trädgården. För visst var det så att det blev väldigt mycket hemarbete i fjol när vi hemestrade?

Inga fel i det. Ibland kan man uppleva väldigt mycket bara på sin egen baksida. Ger man sig själv tid att komma ned i varv och bara vara närvarande i nuet finns det en hel värld att uppleva på tomten.

Lägg dig i gräset och blicka ned bland stråna i ett par minuter. Du kommer att upptäcka hur mycket som faktiskt händer därnere, hela tiden, medan du går omkring och kanske känner dig lite småstressad ”häruppe”. Utan allt detta liv som så aktivt arbetar, utan att du egentligen behöver bry dig om det, skulle din trädgård garanterat se extremt mycket deppigare ut.

Vi är nämligen en del av något större, något som hela tiden växer och utvecklas. Det är en fin insikt att få bara av att titta ned i gräsmattan och arbeta med sina händer.

Kanske kan man bli en skvätt upplyst under hemestern?

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?