Spara tid och pengar med smidigare EDI-lösning

29 maj 2021 Cecilia Olsson

EDI (Electronic Data Interchange) är en metod som gör att man smidigt kan utbyta information mellan olika företag. Det kan användas till allt från elektroniska försäljnings- och inköpsordrar till orderbekräftelser och fakturor. EDI är helt enkelt något som kan göra utbytet eller överföringar av affärsdokument både snabbare och effektivare jämfört med många andra metoder. EDI används av allt från små till stora verksamheter inom olika branscher.

Vilka har nytta av EDI?

Företag inom de allra flesta branscher kan ha nytta av EDI. Allt fler använder sig av e-fakturering (även känt som EDI-fakturering) vilket innebär att de allra flesta företag som hanterar fakturor kan ha stor nytta av EDI. Inom till exempel logistik och transport kan EDI vara ännu mer användbart eftersom det kan göra hantering av dokument till exempelvis leveranser och bokningar betydligt smidigare. Även inom livsmedels-, bygg- och transportsektorn hanteras det vanligtvis många dokument och det sker utbyte av data, vilket kan effektiviseras med hjälp av EDI. 

En komplett lösning

Det finns olika sorters EDI-system som kan vara mer eller mindre effektiva. Företaget Tabellae har till exempel en Output Management-lösning som på ett intelligent sätt hanterar företagets externa dokument och samtidigt kan användas som företagets EDI-system. Med en EDI-lösning från Tabellae kan man därför undvika dyra kostnader för externa EDI-system.

Möjlighet till stora besparingar

Det kan dock finnas en uppfattning om att EDI är dyrt och tidskrävande, men med rätt lösning så blir det inte alls så. Tabellaes lösning innebär att man själv äger programvaran vilken fungerar som en EDI-lösning, i motsats till andra EDI-lösningar som ofta är transaktionsbaserade. Det betyder att man kan spara både tid och pengar inom verksamheten. Ju fler dokument till olika kunder och leverantörer som levereras desto större blir besparingarna i företaget.

www.tabellae.com/sv/ går det att läsa mer om EDI och besparingarna som kan göras.

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?