Större medvetenhet idag om virussanering

20 juli 2021 Lily Hansen

När Corona lamslog världen skördade viruset otroligt många dödsoffer. Men om man ska försöka se något ljus i tunneln kan man väl ändå säga att pandemin har lärt samhället många läxor. Som till exempel värdet av att hålla rent efter sig och inte låta virus få fäste på platser där det kan spridas från en människa till en annan. Att ha desinfektionsmedel och handsprit hemma i hushållet känns numera lika självklart som diskmedel eller en toalettborste. 

Det finns många platser som är mer utsatta än andra och där virus kan spridas vidare. Som till exempel offentliga toaletter. Eller kortautomater i butiker. Samtliga är ytor som kommer i kontakt med kanske tusentals människor om dagen. Det är inte orimligt att tänka sig att ett virus fastnar på ytan och sprids vidare till en ny person. Som i sin tur smittar en annan. Det är därför man hela tiden måste ha virussanering i åtanke för den typen av ytor.  

 

 

Visa omtanke genom att sanera

Eller bara tänk dig hur det är hos tandläkaren. Har du någon gång reflekterat över att tandläkaren använder samma instrument för att titta i din mun som med andra patienter? Det är svindlande att ens tänka på hur många patienter som lämnat sitt saliv på de där speglarna och skraporna. Det räcker inte bara att tvätta av dem efteråt. De måste saneras från eventuellt virus, och de måste saneras ordentligt. 

Att virussanera är lika med att hålla ytor fräscha. I förlängningen håller det också oss människor friska och hindrar epidemier och pandemier från att bryta ut. Att spraya och torka med alkoholbaserade desinfektionsmedel på ytor som andra människor kommer i kontakt med är att visa omtanke. Lika mycket som det oändliga tjatet om att hålla avstånd och att tvätta händerna. Det finns ingenting som heter att virussanera för mycket. 

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?