Taxi är tryggt, smidigt och enkelt

18 november 2019 patrick pettersson
Taxi är tryggt, smidigt och enkelt

Att åka taxi är ett smidigt sätt att ta sig runt om man inte själv har bil eller möjlighet att köra. Ibland är det nödvändigt och det går ofta snabbt att få en bil. Behöver man ta sig hem själv från en utekväll och känner sig otrygg mitt i natten kan det vara smart att ringa en taxi. Man blir då körd fram till dörren och slipper gå den längre sträckan. Om man ska ut och resa och har massa packning med sig kan det också vara skönt att bli körd direkt till flygplatsen, tåget eller bussen. Har man mycket väskor med sig finns det ibland inga alternativ om man behöver ta sig från en punk till en annan.

 

En lösning vid tågstrul eller mycket bagage

För dessa situationer finns det exempelvis Taxi i Lund som kan köra efter önskemål. De erbjuder fasta priser till flygplatserna Sturup och Kastrup, vilket är perfekt om man ska flyga och inte känner för att släpa på väskorna längre än nödvändigt. Om tågtrafiken strular och det blir omöjligt att ta sig till flygplatsen är detta ett utmärkt alternativ. För att boka en taxibil kan man ringa ett nummer och be att få en taxibil skickad till sig. Om man däremot är mer spontan och inte har en tid att passa kan man gå till en slags taxiparkering, där lediga bilar står redo att köra på beställning.

 

Erbjuder även leveranser

En taxichaufför har utfört flera tester och blivit godkänd på alla för att få köra taxi. Både praktiska och teoretiska prov krävs. Vill man skicka bud med taxi är även det möjligt, och taxibolaget garanterar då att det som ska levereras kommer fram i samma skick som man lämnade det. Det här är utmärkt om man vill skicka något tyngre och mottagaren inte har möjlighet att själv hämta det. 

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?