Tillgång till akuttandvård kan vara en välsignelse

05 februari 2020 jonas olsson
Tillgång till akuttandvård kan vara en välsignelse

Tandvärk kan i värsta fall uppstå plötsligt och med besked – i sådana lägen är man tacksam om man har möjligheten att snabbt komma i kontakt med en tandläkare som kan åtgärda problemen och möjliggöra en återgång till det normala. Akuttandvård kan även vara nödvändigt till följd av en oväntad olyckshändelse. Det kan som bekant hända att man har oturen att slå ut eller skada en tand, vilket kan vara både smärtsamt och besvärligt. När det gäller Akuttandvård odenplan finns som väl är hjälp att få, ofta redan samma dag. Tandläkare med lång erfarenhet kan hjälpa dig som har behov att åtgärda akuta problem.

 

Priset på akuttandvård varierar

Priset för akuttandvård varierar beroende på vad du har för problem, var du väljer att gå och hur gammal du är. Oftast är det dock inte dyrare bara för att läget är akut – du betalar helt enkelt för den behandling du får. Det är en god idé att i förväg ta reda på vad en åtgärd kommer att kosta, så att man är medveten om förutsättningarna. Många seriösa kliniker ger också själva oombett ett kostnadsförslag du kan ta ställning till innan du påbörjar behandlingen.

 

 

Tandvärk kan ha olika orsaker

Den vanligaste anledningen till tandvärk är att nerven som finns i tanden blivit inflammerad. Det kan i sin tur bero på en rad olika orsaker, varav karies – det vill säga hål i tänderna – förmodligen är den vanligaste. Vid ett kariesangrepp har ett hål i tanden som når tandnerven angripits av bakterier. Detta gör att tanden drabbas av ilningar, som sedan övergår till ett mer molande och ömmande tillstånd. Andra vanliga orsaker till tandvärk är mekaniska skador, otäta rotfyllningar samt tandköttsinfektion i samband med att en ny tand bryter fram. Det som förenar dessa tillstånd är smärta och obehag, ibland på akut nivå.

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?