Världen blir större med engelska

30 april 2019 jonas olsson
Världen blir större med engelska

Att kunna prata ett andra språk öppnar många dörrar. I Sverige är de flesta väldigt duktiga på att tala engelska om man jämför med andra icke-engelsktalande länder. Detta gäller både yngre och äldre svenskar. Däremot skadar det aldrig att börja med inlärningen tidigt. Det finns många förskolor runt om i landet som ger undervisning på engelska, bland annat British Schools. Fördelarna med att placera sitt barn i en engelsk skola i Eskilstuna är många och kan ge de unga ett försprång när de väl tar steget in i skolans värld.

 

En globaliserad värld

Idag lever vi i en så pass globaliserad värld att det inte känns mer än självklart att kunna prata mer än ett språk. Engelska faller sig för många lika naturligt som deras modersmål. Att kunna läsa, skriva och tala ordentlig på engelska öppnar upp för oändligt många möjligheter utanför Sveriges gränser. Det blir exempelvis lättare att resa utomlands då det är lättare att navigera sig i ett okänt land om man kan kommunicera med lokalbefolkningen. Även att arbeta och bosätta sig utomlands kan kännas enklare om man är bekväm med det engelska språket.

 

Engelska – ett försprång in i vuxenlivet

Att börja tidigt gör det enklare att lära sig det mesta. Att utöva en idrott, spela ett instrument eller att tala ett andra språk – ju tidigare du börjar desto bättre. När du placera ditt barn i en engelsk förskola innebär det att du exponera dem för andra kulturer. Oavsett om man är medveten om det eller inte så exponeras svensken otroligt mycket för det engelska språket i sitt vardagsliv. Detta sker många gånger genom musik, TV och Internet. Varför då inte ta chansen att ge ditt barn en knuff i ryggen och underlätta framtida undervisning genom att låta dem gå i en engelsk förskola?

Fler nyheter

14 november 2022

Vad är en arborist?